Última Hora

- -

dilluns, de novembre 02, 2009

La Fira 2009.

Aquest cap de setmana i coincidint sempre amb el dia de Tots Sants a Cocentaina es va celebrar la tradicional FIRA.

La Fira de Cocentaina, com bé és sabut, és la més antiga del País Valencià, fou fundada al 1346 i ja és una festa declarada d'interés turístic autonòmic. Però independentment de títols i atributs, a la Fira hi va molta gent.

Una de les coses més típiques són les cues a la carretera i la gran quantitat de visitants. En els últims anys la circumvalació i l'organització per aparcar els cotxes ha millorat molt, com es podem imatginar és molt difícil per a un poble d'uns once mil habitats absorbir en un cap de setmana fins a cinc cents mil visitants. Molta gent de totes les comarques de la rodalia s'acosten per vore les novetats en maquinaria agrícola, eines del camp i indústria, així com fer compres dels tradicionals torrons de Xixona, panses, figues, els panfigol, dàtils, gaiatos, forques, vares, cistells, embotits de mig país i milers de diferents productes tant variats i tradicionals de les nostres comarques.


La Fira, com bé diuen molts és el gran punt de trobada i d'intercanvi de productes, tradicions així com de coneixement i cultura.


Aquest any vam poder trobar exposicions i representacions on es barrejen els nostres origens, àrabs, jueus, cristians en un entorn inspirat en l'edat mitjana. Un exemple, va ser l'exposició del Centre d'Estudis Contestans "Els Musulmans al Comtat" on hi estava descrita el paper i les funcions del nostre Castell de Gaianes així com d'altres de la comarca.

Aquest any també s'ha notat la crisi, les principals marques de cotxes no han estat presents, sols una o dues d'elles, quan en anteriors ocasions no han fallat, en el tema de màquinaria de la construcció no hem vist cap expositor [ aquí si que ha pegat fort], així també el tema maquinària agrícola ha estat podriem dir prou fluix. Esperem que per l'any que vé hi estiguen tots aquells que han faltat i més.

Un sector que ens ha sobtat aquest any ha estat el d'estufes i llars tant de gas com de llum, ecològiques, encara que aquest any amb el calor que ens ha fet [ més de 21ºC de mitjana] no sé si hauran fet massa negoci.


Tot i que hi havia productes de quasi tots els tipus vos informem també dels pròxims esdeveniments i pobles que tenim a la nostra vora i també estaven representats a la fira així promocionaven el turisme pel nostre país, pobles i ciutats representats com Gandia [Palau Ducal dels Borja], Xixona [Fira de Nadal del 11 al 12 Desembre], Muro [Senders per les muntanyes, Fireta de Sant Antoni], Banyeres [Diumenges de Ruta per Banyeres], etc.


Ja veieu, molt per vore i molt per fer i molt poc temps...Fins l'any que vé.

A la fira no vages si no tens diners, que voràs moltes coses i no et compraràs res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada