Última Hora

- -

dimecres, de setembre 13, 2006

Festes de Gaianes'06. La Crònica

Després d'uns dies de resaca i reflexio, ens tenim que posar de peu davant la primera crònica que de festes que el Sannedrin s'atreveix a fer. Un esdeveniment molt especial, perque posiblement podrem comparar la visió que tenim nosaltres de la que tenen els que faran el programa de festes de l'any que vé, o inclús s'adelanten i ja fan alarde de festes en el missatge als Reis Mags o en el dia del Paje. En fi, escomencem per la vesprà.
Divendres. La vespra o Donde està Wally i A tortas i a locas. Això es preguntaven tota la gent de fora quan acudien al poble. On està el Conjunt? Aquí cada vegada juegeu a l'escondite? En fi, polèmiques a part, la ubicació del conjunt d'aquest any personalment crec que quedaba molt be encara que el poble es quedara buit. A la matinada ja quan un tenia la panxa plena d'una hamburgesa revinguda, els veïns de Beniarres i una quadrilla d'Alcoi van tindre un altercat, on el més mal parat va ser un dels membres de Sannedrin. I es que quan hi ha baralles entre alcoians i beniarreros al final sempre ho pagen els de Gaianes.
Dissabte. Dia la Patrona o Donde està la Bandera. Si xiquets si, com ho escolteu, despres de que la gent lleve els rodabalcons ja que en els anys anteriors van haver molts robatoris. Aquest any va ser "Nuestra Ilustre e Inmaculada Bandera del Reino de España" la que va ser arrancada del balcó de l'Ajuntament. I es que es normal, si llegim cada any el programa de festes, articles revolucionaris i d'anyorança d'anys de guerra, fan que la gent es revele contra el Poder opresor i després passa el que passa.
Diumenge. Dia del Santet o La Polèmica està servida o no. S'ecomençà el dia amb la noticia de que Rosi havia guanyat la carrera ( encara que deixarem la crònica a RadioBox), després un dels ilustres jugadors de pilota del poble i que es va guanyar l'esmorçar pujant el santet a l'Ermita li van negar un missero tros de coca i tomaca. La polèmica escomença-va a bollir. Encara que després aquest, que una vegada va guanyar la champions, va guanyar 24 euros a les xapes i content va tornar a baixar el santet. Per la nit altra vegada el poder opressor es va fer sentir, aquesta vegada davant d'uns xiquets que sols volien festa tocant els instruments. Tomaques i tot que els van tirar, "els dueños del carrer". I per a rematar-ho i per a tota la gent que li agraden el coets, la recordà no es va fer, sols hi havia tres persones totes elles amb polvora per a destroçar una torre gemela, pero com no hi havia pringats per a tirar-los els coets, aquests de la polvora van tindre que plegar veles. I es que no recorde cordà en la que disfrtara mes amb 3 eixides, clar les que no van tirar coets de fora. Fins que van vindre altra vegada "los deuños", i van dir " ja es pot tirar ja no hi ha regles" i entonces, a correr!.
Dilluns. Dia del Cristo o la Gran Remontada del Cavall. Aquest dia no puc parlar massa sols fins l'hora de dinar i sols hi va haver un agradable esmorçar en casa Tomasson. Per la nit les noticies que arriben es que un gran Cavall va remontar el boicot que li van fer en l'exposició de fotos de disfresses i van guanyar el primer premit, ara que com sempre passa compartit amb la gent que té les influencies. O aquests també tindrien influencies perque l'any passat es van disfressar de la gent del conjunt? Que casualment s'anomenen " La Troya", en fi polèmiques apart, per allí voltava una cantineta mariachi que a més d'un li va pujar el tequila, pero que amb un honròs 2on Premi desde el SANNEDRIN es FELICITA de tot COR.
FELICITATS A TOTS ELS TROIANOS I ALS MEJICANS!!!

BONES FESTES!

p.d. S'esperen les cròniques dels propis que van viure tots aquests actes. I alguna que altra foto...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada