Última Hora

- -

dimarts, de juliol 13, 2010

Aplec Gaianes 2010: TOT UN ÈXIT.




El passat dissabte 10 de Juliol a Gaianes és va celebrar el 6é Aplec de Danses dels Pobles de la Serra de Mariola.

Després d'un any treballant amb l'esdeveniment i les ultimes setmanes dedicant-se completament a aquesta activitat, els ballaors i ballaores del poble junt a tota la gent que ha col·laborat molt activament van rebre les felicitacions de tots els participants per la bona organització i l'ambient festiu i de goig que es va viure.

La última setmana abans de l'esdeveniment va ser molt intensa, especialment per a deixar-ho tot a punt. Les xicones van fer els centres de les taules ajudades per les dones que aprofitant el passeig diari van recollir les floretes, alhora que Paco feia el decorat, la vespra es va deixar tot enllestit tant les cadires i taules com els cartells de benvinguda a l'entrada del poble.

Dissabte 10 de Juliol, després de vore els "San fermins" i fer-se el cafenet en el bar de baix, es va montar el decorat així com es van ambientar i decorar els carrers del poble.
Per la vesprada les dones van preparar els "bocates" per als 400 que s'esperava, tot i això no es van lliurar d'algun que altre sustet.

Peró a les sis i mitja ja estava tot enllestit: Escomençava L'Aplec 2010 de debó.

18:30. Els pobles convidats començaven arribar, els Nanos i Gegants de Beniarrés també i tots al centre cultural per a vestir-se amb els trajes. Es vam fer la foto i ja no hi havia volta enrrere.




A les 19:30 La cercavila va començar.

A les 20:00. Desde el Carrer Mare de Deu de la LLum sortien tots els ballaors i ballaores, músiques i rondalles, nanos i gegants. Quan s'arribava a la Plaça Major, tot el mon anava colocant-se poc a poc al seu lloc de manera que encara que es pensava no cabrien, al final tots hi vam entrar.
Tot just després de fer una xicoteta presentació per les dos presentadores i algún revolteig de campanes que altre a les nou i mitja entrava el poble de Gaianes a la plaça, entre aplaudiments de tot el public assistent.
Després es va ballar per tots els pobles les quatre últimes passades de la dansà, es va lliurar un record de l'esdeveniment, que tot siga dit va ser pintat per dones del poble amb motius de la dansà.

A les 22:00 ja passades, es va celebrar el sopar "sarau" a la pista polideportiva, amenitzat, per les rondalles d'Agres i Muro. La gent va participar ballant i cantant i passades les dos i mitja de la matinada es va donar per finalitzada l'Aplec de Danses dels pobles de la Mariola 2010.


L'any que vé toca PLANES.


Des d'aquí es vol donar les gracies a tota la gent que ha participat, que ha col·laborat desinteressadament en aquest acte. GRACIES I MIL GRACIES A TOTS.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada