Última Hora

- -

dijous, de març 02, 2006

La responsable de Política Lingüística valenciana no utilitza el català en públic

Ester Pinter

La responsable de Cultura i Política Lingüística valenciana, la popular Concha Gómez, es resisteix a parlar en català per ocultar un accent barceloní que demostraria que el valencià i el català són la mateixa llengua.


Concha Gómez, secretària autonòmica de Cultura i Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, nascuda a Catalunya però instal·lada al País Valencià des de fa més de vint anys, no parla mai en català en públic per ocultar el seu accent barceloní.

Segons fonts pròximes a la secretària autonòmica, a Concha Gómez li resulta molt difícil fer servir la variant valenciana del català i molt violent utilitzar la variant oriental, tenint en compte que el partit al qual pertany, el PP, defensa que el valencià i el català no són la mateixa llengua.

Concha Gómez, com a secretària autonòmica de Política Lingüística, ha hagut de sortir en més d'una ocasió a defensar que són idiomes diferents i que el nom de la llengua dels valencians és únicament el de valencià, això sí, sempre expressant-se en castellà, perquè el seu parlar originari no traís els seus arguments.

L'ocultació de la llengua pròpia per part de la secretària autonòmica de Política Lingüística va en contra del que el mateix govern valencià proposa en la seva darrera campanya de promoció del valencià, Trau la llengua. La tria lingüística de Gómez es fa més evident quan compareix amb el conseller de Cultura, Alejandro Font de Mora. Aquest, a les rodes de premsa i en les presentacions multitudinàries, sol emprar el valencià si és que no hi ha algú a la taula que no l'entengui. Concha Gómez, en canvi, parla de principi a fi en castellà encara que algú, especialment a les rodes de premsa, li faci les preguntes en valencià.

Prèviament a ser ascendida a secretària autonòmica de Cultura i Política Lingüística, Concha Gómez havia ocupat diverses direccions generals de la conselleria de Cultura. Fins a aquell moment el govern popular havia evitat que s'ocupés de Política Lingüística precisament per evitar contradiccions pel fet de ser catalana, però el progressiu augment de confiança en la seva gestió van acabar per deixar de costat aquest detall. Ara fins i tot el seu nom sona per succeir l'actual conseller.

http://www.avui.cat/avui/diari/05/jul/27/37833.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada