Última Hora

- -

dilluns, de març 06, 2006

Els Origens....

Possiblement alguns ereu molt petits, altres no tant, quan la gent jugava als bancals. A fer cabanyes damunt d'una figuera o en les basses. Hi ha records que no s'obliden. Caçar els "estorneis" del campanar, matar "andragons" a l'estiu. Rifles, cabanyes i llocs per a amagar-se de la quadrilla de Racsa i companyia.
Feien por i atemorien, uns d'ells eren els Nets del tio Nadal, que no se sap qui era més valent que l'altre, amb Juliet, Talo i companyia portaven a retroteo tot el que pillaven per davant. La burra del tio cotona i a qualsevol "menyaco" que trobaven al carrer.
Uns anys després, va existir un lloc anomentat "Trinxera", en el qual una de les colles de xicons ( aquestos més pacifics que els anteriors) del poble es reunia per a passar les festes. Allí es bevia i es xamava de tot. La gent va anar creixent i el lloc anava millorant, van possar inclús llums de colors i música màquina. Qui no s'enrecorda de les tardes de diumenge, sesions inigualables de Loquillo i Pet Shop Boys. Cotos, cartes, café, cervessa .....café.....i més café.
Molt de temps després, aquella canalla, va passar de tindre bicicletes a tindre ciclomotors o com es deia abans, "Vespinos", qui no recorda el Vespino del Rullo, la Mobila de Jou, o les Derbi Variant de Tarito i el Manyo, per no dir la Campera, heredada del Roig el Coronel, etc, etc. Motos i motos, pistons, tubarros i bieles.
Aquells nois van creixer i van obrir fronteres, van creuar el pantano i anaven a Planes de la Baronia, van creuar el port de Salem i anaven a la Ameva. Castelló, Beniganim, la Pobla. Carretera en curves, allí estaven els que en el seu dia es van escomençar a dir TOT MOTOR.

Uns anys després, uns bons xavals, que basicament es dedicaven a jugar a futbol ( qui no recorda el primer partit al gran coliseum "Julia Pérez", 0-5 van perdre), també es van reunir per passar les festes del Poble. Aquests d'una manera més modesta, en " El Corralet"

Allí, als peus del Benicadell, en un "corralet", les botelles de café s'amagaven en els caixons de madera. Sobre una porta, que feia taula, litres i litres de beguda que anaven acabant-se d'una manera escandalosa. Aquells als qui es creia que anaven per a futbolistes, aquell lloc els va canviar, ... i de tant i tant es van ecomençar a dir L'ANDRONETA JUVENIL.
Qui no recorda aquelles nits d'estiu a L'Ermita, soparet a l'aire lliure, unes birres i uns bons plisplays. I d'allí de festeta, ja fora a Beniarrés ( Gran, entre les Grans), Benimarfull ( a la costereta de sempre), Millena ( Baix de l'Arbre), Lorxa o Alcosser.

Continuarà......

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada