Última Hora

- -

dilluns, de març 13, 2006

Incendi en Gandia o Expeculació Inmobiliaria?

Després d'un cap de setmana ple de vents, hem comprobat com de nou un dels paratges naturals que tenim al nostre país, s'ha cremat. " El Mondúver" en la Safor.

Noticies com aquesta del diari Avuí: " Segons fonts municipals, tots els indicis apunten que el foc va ser provocat. Es va iniciar passades les onze de la nit de divendres a la zona de la Pujada de les Foies, a Simat de la Valldigna, un lloc amb molts desnivells i molta vegetació i d'on van haver de ser desallotjades una dotzena de cases per l'intens fum." Ens porten a pensar que un gran nombre, per no dir tots els incendis que tenim al país Valencià son provocats.
En el moment hi ha vent, de seguida hi ha foc.
Fa temps, cada estiu sofriem els diferents incendis a les nostres serres, Benicadell, Mariola, Aitana, etc. En aquell temps tothom savía que en el moment hi havía vent de ponent, incendi "al canto".
En aquells anys es volia passar les tuberies de gas que venien de l'àfrica ( El famós gas Ciutat, que encara no el tenim al poble). Molta gent s'oposava, ja que això podia trencar l'ecosistema i fer malbe llocs i paratges de gran valor ecològics. Uns anys després es van produïr incendis per serres i llocs per on casualment tenien que passar les canonades del gas. Realment va ser casualitat? O els incendis al darrere tenien verdaders interessos econòmics? Podem dir altra vegada que es va aplicar la màxima de: "Muerto el Perro, muerta la Ràbia".
En el cas dels incendis que últimament estem tenin a la nostra costa ( una mica sospitosos per el alt valor ecològic i urbanístic que tenen), es podem preguntar el mateix? Serà que voldran urbanitzar tots aquestes serres i hi ha algún tipus d'oposició per part dels ecologistes i la gent d'aquelles poblacions?
El temps ho dirà, pero no m'agradaria vore que les serres de La Safor es convertiren igual que malauradament s'ha convertit tota la resta de la ja mundialment coneguda "Costa Blanca" o millor dit " Costa Seca"...

imatge: El Campello.
La polèmica està servida...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada