Última Hora

- -

dimecres, de març 15, 2006

Alcoi es queda a la altura del "Betum"

Durant aquests dies, el país Valencià rep la visita dels Reis d'Espanya. Avuí estan a Valencia, demà estaran a la Plana d'Utiel i Requena. Pero ahir van visitar la Vall d'Albaida.
El fet no seria rellevant si no fos perque van visitar Ontinyent i Albaida com a poblacions punteres en el sector textil. On està Alcoi?
Un petit recull del diari "Las Provincias Digital" ho diu clarament: "Esta población (Ontinyent), de poco menos de 36.000 habitantes, está considerada la capital del textil valenciano".
El nom d'Alcoi no apareix enlloc i per a més "inri" van poder gaudir d'una representació de les festes amb vestits de trajes típics de Moros i Cristians. On està Alcoi?

Si fem una mica més de sang, podriem dir que sempre els Alcoians ens han venut que eren el "no da más" en textil, eren els que portaven la veu cantant en aquest sector. No s'entenia el nom de textil valencià sense que el nom d'Alcoi estaguera associat. I ara podem vore, qui són els que realment han treballat, i sense fer soroll s'han possat al capdavant del sector. I es que la gent de la Vall d'Albaida podriem dir que són el pol opossat a la gent d'Alcoi. Uns tan sencills i treballadors i els altres "tant bufons".
Pero creguem que on més mal els ha fet ha estat en que Ontinyent haja representat la festa de Moros i Cristians. Això si que es una punyalada a tots els Alcoians. Sempre han dit "Abans la festa que casa". Ara altres s'han convertit com l'estandard de la festa i la tradició de la comarca.
Podriem dir que Alcoi s'ha quedat altra vegada "A la altura del Betum".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada