Última Hora

- -

dilluns, de juny 07, 2010

Funcionaris: A la Vaga?

Fa mesos que estem en crisis, fa mesos que el "paro" creix i no hi ha per on parar-lo.

Fa mesos que els nostres representants tant polítics govern i opocisió com sindicats només juguen al gat i al ratolí, amagant-se de les obligacions i evitant afrontar el problemes que tots tenim.

Fa unes setmanes, el nostre govern ens va sobtar de repent amb una gran retallada de sous i ajudes socials, que especialment afecten al funcionaris i als jubilats. Això va vindre ja que el president americà va agafar el telèfon vermell [ que era l'antic de S.O.S.] per a advertir al nostre amic Josep Lluis que sino feia res la cosa se'n anava a fer la ma. ( clar i ras).

És molt trist que tinguen que vindre de fora per a dir-nos lo bruta que tenim la casa.

En fi, que demà 8 de Juny, segons diuen hi ha convocada vaga de funcionaris i jo a estes altures del dia encara no meu crec. Ha fet falta que els retallaren els sou per a que els sindicats mogueren un dit per la gent treballadora.

Aquests sindicats, no han fet res davant de tots els escandols i abusos dels empresaris i govern, ERE's que van haver, no han fet res per els acomiadaments indiscriminats, no han fet res per un "Paro" que ha pujat a més de 4 milions i és el més gran d'Europa, no han fet res i ara demanen als funcionaris que es manifesten, que facen vaga per a anotar-se el tanto i sortir a la foto.

Penseu si realment fa falta fer una vaga per aquests [ els sindicats i oposició] que no han lluitat per ningú?

No cregueu que la vaga d'un funcionari s'ha de fer d'una manera més intel·ligent a la de la resta.
Han de ser concients que aquest país no pot parar, no es pot permetre el luxe de parar i perdre un sol dia, pero a la vegada la gent hem de repondre contundenment a tots els politics i sindicats amb un clar missatge, que no poden jugar més amb les nostres vides i el futur dels nostres fills.

Si fem cas al que diu la RAE de que és una vaga, "huelga":

huelga.

(De holgar).

1. f. Espacio de tiempo en que alguien está sin trabajar.

2. f. Interrupción colectiva de la actividad laboral por parte de los trabajadores con el fin de reivindicar ciertas condiciones o manifestar una protesta. Huelga ferroviaria. Huelga indefinida.

3. f. huelga revolucionaria.

4. f. Período de tiempo que media sin labrarse la tierra.

5. f. p. us. Recreación que ordinariamente se tiene en el campo o en un sitio ameno.

~ a la japonesa.

1. f. La que realizan los trabajadores aumentando el rendimiento de su trabajo para crear a la empresa un excedente de producción.

~ de brazos caídos.

1. f. La reivindicativa o de protesta que se practica en el puesto habitual de trabajo permaneciendo inactivo.

~ de celo.

1. f. La consistente en aplicar con meticulosidad las disposiciones reglamentarias y realizar con gran lentitud el trabajo para que descienda el rendimiento y se retrasen los servicios.

~ de hambre, o ~ del hambre.

1. f. Abstinencia voluntaria de alimentos, practicada durante un tiempo o, a veces, con carácter indefinido, para forzar los sentimientos de quien puede conceder lo que se pide.

~ general.

1. f. La que afecta simultáneamente a todas las actividades laborales de un lugar.

~ revolucionaria.

1. f. La que responde a propósitos de subversión política, más que a reivindicaciones de carácter económico o social.

Quina penseu de totes aquestes alternatives la vaga que tindrien que fer els nostres funcionaris?

No penseu que seria la de "Braços caiguts", contra qui volen protestar els funcionaris? Contra el govern o contra la societat - contribuent?

Els funcionaris d'aquest país i tota la resta ja es hora de que es manifesten no com diuen, sino com millor resultats s'obtinguen.

Que millor que anar a seu lloc de treball, i cobrar el dia? que millor que anar a l'escola i tindre als xiquets al pati? que millor que en el transport urbá siguen les portes obertes?...etc, etc.
Li farà més mal a Govern això? o que no vagen a treballar i el govern s'estalvie un dia de paga del treball, a més a més de les despesses.

Pensem-ho tots i voreu com una vaga de funcionaris l'hem de plantejar de manera diferent a una vaga en l'empressa privada.

Per tot això,

DEMÀ VAGA, SÍ, PERO TOT EL MON AL SEU LLOC DE TREBALL....


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada