Última Hora

- -

divendres, de juliol 24, 2009

OJO al Tanto!!!!

Desde sempre que als pobles hi han vingut els venedors ambulants, gent que honestament s'ha guanyat la vida.

Vos recomanem que vegau aquest documental, molt interessant d'enganys que qualsevol de nosaltres pot patir.

No sols estan els que toquen la porta, també hi son els que toquen per telèfon....ojo al tanto.

I sempre aneu vigilant, que ningú "dona duros a quatre pessetes".




"Cada cop més sovint rebem trucades per telèfon oferint-nos tot tipus d'ofertes, d'oportunitats, fins i tot de regals.

La crisi econòmica ha accentuat certes pràctiques comercials basades en el contacte directe, persistent, incansable amb el client a través del telèfon i del porta a porta. Pràctiques que esdevenen en alguns casos agressives i que estableixen una relació de clar abús sobre el possible comprador. La recerca de la venda a qualsevol preu inclou de vegades l'engany i frega l'estafa.

El reportatge, realitzat per l'equip d'investigació del programa "Dossier", del Canal 9, de la Comunitat Valenciana, ha tingut un gran impacte. En aquest cas, el regal és l'excusa per introduir-se a la casa del client per vendre-li més coses i hipotecar-lo. La innocència, la bona fe i fins i tot la incapacitat física és el terreny adobat per a l'engany.

El reportatge se centra en la Comunitat Valenciana. I en una empresa de venda a domicili - on s'introdueix una periodista - que basa les seves tènciques de venda en un presumpte regal, el d'unes estisores. El regal es aprofitat per invadir la intimitat del client, saber d'ell moltes més dades, abrumar-lo amb més productes amb un preu molt més elevat que el real, i acabar hipotecant-lo greument, ocultant-li dades essencials.

Antics venedors especialitzats en tècniques agressives, que no han volgut ser identificats, ens parlen de les seves pràctiques consistents en vendre a qualsevol preu, no important en absolut la condició dels clients.

Els autèntics protagonistes d'Enganys a Domicili són el clients - dones en la seva inmensa majoria - que ens relaten cóm han estat enganyats i estafats.

Un reportatge que ens fa reflexionar sobre la nostra fragilitat com a consumidors davant de tècniques de venda sense escrúpols."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada