Última Hora

- -

dilluns, d’octubre 20, 2008

La Mani de Muro [ La crònica]

Per primera vegada, i sense que sente precedent, varios membres del Sannedrin assistiren a la manifestació convocada a Muro en contra de la forma en que el govern municipal vol imposar la nova taxa de la brossa. Principalment el que es reclama és la forma en que esta s'aplicarà, on cada veí pagarà pel servei de la brossa dues vegades: una, que és la que està vigent està inclosa dins del IBI (encara que l'actual govern ho negue hi ha acord de l'ajuntament en plé de fa 20 anys estipulant-ho) i l'altra la taxa de nova creació, apart dels abusos en les tarifes per a industries i comerços.

Aplegarem a les 20.15 a la plaza l'ermita i no es veia que hi haguera molt d'ambient, no hi hauria més de 300 persones, però en tocar les 20.30 començà a apareixer gent per tots els carrers i la gentà que s'enjuntà va ser considerable.
Es baixà pel carrer Sants fins la placeta molina on es llegí un manifest del perqué de la protesta, i després cadascú a sa casa, a les 21.30 aproximadament.
Cròniques en podreu trobar a les edicions digitals dels principals diaris de la provincia i el ball de xifres segons qui les conte seràn altes o baixetes. Nosaltres soles podem dir que quan la capçalera estava entrant a la placeta molina la cua estava a l'estanc del carrer sants (400 metres de llarg x 8 metres d'ample = 3200 m2, a 1 m2 per persona = 3200 persones).
També hi ha que dir que la placeta molina estava de gom a gom i encara hi hava gent a l'altura del Jomaica. Soles dins la plaça caben perfectament 1500 persones, perque encara que hem segut generosos calculant a 1m2 per persona en la mateixa plaça la gent estava molt més comprimida.
Diuen que no hi a més cego que el que no vol vore, a pesar de les 3500 signatures arreplegades al poble i que l'equip de govern ha ningunejat.
En resum, la reivindicació es va fer en un ambient festiu i civilitzat, on s'espera que la movilització done algun resultat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada