QUAN EL MAL VÉ D'ALMANSA A TOTS ALCANÇA
Avuí es 25 d'Abril.Un dia com avuí en 1707 va tindre lloc un fet que va fer trontollar tots els fonaments dels Valencians. La batalla d'Almansa. Aquell dia, amb la derrota no vam perdre sols una batalla, el furs o privilegis del regne sino que vam escomençar a perdre part d'identitat.
Gracies al Felip V que va guanyar aquesta bifurca, Xàtiva va ser arrassada ( d'ahi el nom de Socarrats), les tropes borboniques van entrar fins a Valencia i van fer caure la senyera i qualsevol simbol d'identitat propia.
Ens van englobar en Castella, i a partir d'ahí la cosa ha anat "de mal en pitjor".
Ni avuí en dia es reconeix aquesta data, ja que sols un quants d'aquests que diuen "catalanistes" ho rememoren. Ni la nostra televisió ha fet mai cap referencia a les famoses manifestacions del 25 d'Abril que es fan a València de gent que es sent identificada amb una data histórica i vol recordar-la per a que no es perda la identitat d'un poble.
A partir d'aquest esdeveniment, s'ens ha estat continuament bombardegant amb frases lapidants com: " els catalans no són molt agarrats, millor feu negocis amb la gent de Madrid", "Català i Valencià són llengues diferents", "el Valencià no es una llengua forta millor passat al castellà, que ho parla més gent", " no teniu identitat, ni costums diferents a la resta", tot una serie de fets que han resultat un èxit, ho podem vore molt facilment en el nostre entorn: Tenim una representació a les corts bipartidista, de partits nacionals i no nacionalistes, cap d'ells ens parla amb la nostra llengua, la política del "DIVIDE I VENCERÀS" es l'unica valida al nostre país.
A més a més, el fets historics com el de avuí s'intenten evitar per a mantindre a la gent del poble amb una ignorancia fructifera per a la gent del poder.
Davant d'això sols podem fer que tota aquesta historia i aquests fets es sapiguen i el més important, que els tingam ben presents en el nostre dia a dia, per a que tindre clar que sóm un poble amb moltes costums autóctones i molt diverses, amb cultura i llengua, i que separarnos dels nostres lligams amb pobles com els catalans o la gent de les illes es una mena de voler anar en contra corrent, anar contra la nostra pròpia forma de ser.
Per això i simulant com van fer el poble de Xàtiva a aquell tirà que ens va llevar tot el que teniem. Hem ficat aquesta imatge del Felip V, primer rei de la casa dels Borbons.
Molt bò el comentari, sobretot la frase final.
ResponEliminaputa valencia
ResponElimina