Última Hora

- -

dijous, de juny 24, 2010

LA LLEBRE AL QUEBRANTAHUESOS 2010


Aigua, vent i molt de fred son els protagonistes de la 20 edició de la Quebrantahuesos 2010.


Tot comença el divendres amb la retirada de dorsal i visita a la fira amb ilustres com olano, beloki, escartin i companyia firmen autografs. Retirem el dorsal i cap a Jaca on tenim l´hotel. Soparet a base de pasta i a les 11.00 hores a la saca.A les 5.00 hores despertà a l´hotel. Som uns 40 cicloturistes de tota la península. Esmorzar a les 5.30 a base de pasta, fruites i bolleria i a les 6.00 eixida cap a sabiñanigo. A les 7.00 estem a l'eixide.Dia perfecte al poble per practicar el ciclisme, uns 12 graus i solet. Al fons, a uns 500 metres d'on estic jo es veu l'arc d'eixida. Una serp de gent per davant i per darrere. Uns 6000 ciclistes prenen l'eixida. Des de que tiren el "chupinazo" fins que passe jo uns 10 minuts.

Primers km de locos. Ritme molt alt, mtja quasi de 40km/h i en pelotó. Dos montoneres guapes però em salve i avant cami de Jaca. Es roda pel pla i baixades molt ràpides. Anem direcció França, passant per Canfranc a buscar el primer port del dia SOMPORT. La pujada es bona, molt llarga però va de menys a més i es puja a bon ritme. A meitat port ja es veuen un nuvolots negres qye van tancant el cel. Al moment aigua (km 35 i no para fins al 170). Com anem pujant la sensació de fred no es molt forta. Al pocs km de coronar anem vegent que molts baixen en direcció contraria. Fins i tot arriba un moment que es pensem que pot haverse suspés la carrera. Ai collons, quan coronem i comencem a baixar em done conter de pq se'n tornavem. La temperatura ha baixat fins els 5 graus. la pluja i el vents son forts i la roba que portem es d'estiu i mullada. La baixa es infernal. La boira es suma als elements i l'organització a de posar voluntaris a les curves amb xiulets per avisar al cclistes de que ve curva. El fred es extrem. No puc cambiar els pinyons, els dits no em responen, tinc de mirar les manetes del frenos per assegurar-me de que estic frenant. la situació es complicada. Els 30 km de baixada es fan interminables. Sols pensem que arribeel pla per descongelar-se. Durant la baixada pense seriament en retirar-me. No puc ni frenar! li comente a Cano que m'anima per continuar endavant.


Recuperem un poquet, el fred ja no me se'n va, el tinc al ossos, i planejem per carrerteres de frança. Passem Escot i encarem el Marie Blanc. Estava desitjan pujar. Port amb poca altura 1035 metres i pocs km 10. Els primers 6 al 4 i 5% i els ultims 4 molt durs, mitja del 12% (com la pujada del pantano per anar a planes). Possem tot el desarrollo 27 dents i amunt. Disfrute pujant pq desapareix el fred però continua la pluja. Molta gent en la pujada i hi ha de anar emb cura de que no et paren pq sino ja no pots arrancar si no t'espenta la gent. Coronem a bon ritme, estem a mitat carrera km105 i carreguem aigua, sals, i menjem un poquet al avituallament.


Baixada forta, perillosa en sec imagineu ploent a canters, torna el fred però avant. De seguida anem a buscar el Portalet, quasi 30km de port. Passem pel desvio que porta al Aubisque. Comencem a pujar a bon ritme. Seguix ploent però pujant no es fa tan dur. Passen els km i arriben al pantà de Artouste. Ara comença la part més dura els ultims 10km son els que més piquen. Torna la boira i el fred que ens acompanyem fins a coronar. Els ultims km està ple de gent animant, la majoria vascos. Sincerament sols pense en lo dura que sera la baixada pq pujant ja tenim molta altura (1800m) i als dits de les mans ja tinc problemes.


La baixada es infernal. Em tremolen fins les dents. No puc cambiar de marxes. Despres d'uns km de baixada parem al avituallament. Els voluntaris m'han de pelar fins el platan pq nu puc. Em possen periodics al pit, m'estaque dos gels amb cafeina i avant. Conforme passen els km i anem baixant la temperatura puja i recuperem el tacte. Sols ens queda pujar la Hoz de Jaca cap al 180 que son 2km al 10%. Una bona paret que la pujem de maravilla. Molta gent animant-nos.


Els ultims 25km son uns passada. Pla picant cap a baix. Es possen Fabian (Cano) i jo a rodar a tope. Ja no plou. Carretera seca. Que bò. Es llancem fins a la meta (km205) a tope i entrem al sprint amb sensacions de cames molt bones. En meta, deixem les bicis i ens fundim en un fort abraç pq acabar hio mereixia. Trobem als dos companys de Muro i ens feleicitem tots, i coincidem en la mateixa opinio. Que PUTA l'hem passat. Que dura ha sigut. Cervessa i pasta son el nostre dinar després de 8 hores i 10 segons per terres pirenaiques.


L'organització a l'endema va estimar que unes 2500 persones es van retirar. Segons ells la prova més dura de les 20 celebrades fins la data. La celebració per la nit en Jaca ja vos la conte personalment, je,je.


Conclusió: Ambient i recorregut son una passada. L'any que ve si consegueixc plaça, TORNARÉ.


PD. Si voleu alguna fotito entreu a la pagina QUEBRANTAHUESOS 2010. El meu dorsal es el 4870.

dilluns, de juny 21, 2010

DÉJAME DORMIR MAMÁ


DÉJAME DORMIR, MAMÁ
Hijo mío, por favor, de tu blando lecho salta.
Déjame dormir, mamá,
que no hace ninguna falta..
Hijo mío, por favor,
levántate y desayuna.
Déjame dormir, mamá,
que no hace falta ninguna.
Hijo mío, por favor,
que traigo el café con leche.
Mamá, deja que en las sábanas
un rato más aproveche..
Hijo mío, por favor,
que España entera se afana.
¡Que no! ¡Que no me levanto
porque no me da la gana!
Hijo mío, por favor,
que el sol está ya en lo alto.
Déjame dormir, mamá,
no pasa nada si falto.
Hijo mío, por favor,
que es la hora del almuerzo.
Déjame, que levantarme
me supone mucho esfuerzo.
Hijo mío, por favor,
van a llamarte haragán.
Déjame, mamá, que nunca
me ha importado el qué dirán.
Hijo mío, por favor,
¿y si tu jefe se enfada?
Que no, mamá, déjame,
que no me va pasar nada.
Hijo mío, por favor,
que ya has dormido en exceso..
Déjame, mamá, que soy diputado del Congreso
y si falto a las sesiones ni se advierte ni se nota.
Solamente necesito acudir cuando se vota,
que los diputados somos ovejitas de un rebaño
para votar lo que digan y dormir en el escaño.
En serio, mamita mía, yo no sé por qué te inquietas
si por ser culiparlante cobro mi sueldo y mis dietas.
Lo único que preciso, de verdad, mamá, no insistas,
es conseguir otra vez que me pongan en las listas.
Hacer la pelota al líder, ser sumiso, ser amable Y aplaudirle,
por supuesto, cuando en la tribuna hable.
Y es que ser parlamentario fatiga mucho y amuerma.
Por eso estoy tan molido. ¡Déjame, mamá, que duerma!
Bueno, te dejo, hijo mío.
Perdóname, lo lamento.
¡Yo no sabía el estrés que produce el Parlamento!
Fray Junípero (1713 - 1784) Religioso franciscano español .
Piensen que fue escrito por este franciscano en el 1700 y valoren su vigencia !

Aplec 2010: Escalfant Motors

Hola!!!! Els motors comencen a calfar-se jaaaaaa!!!!!

Aquest cap de setmana, després de l'assaig dels balls per al sarau-sopar, van fer un xicotet recordatori per a l'Aplec.

Estes són les dates, que és necessiten que tota la gent que vullga participar en l'Aplec tinga en conter:
26 de juny, a les 10'30 h. a la Plaça, per fer els Ramellets de blat. (tisores).
8 de juliol, a les 20'00 h. al C. Cultural tots els balladors que participen a l'Aplec, per assajar la dansada pel poble.
Important!!! Perque es confeccionaran les parelles.

-10 de juliol, a les 18'45 h. totes les balladores i balladors de Gaianes que participen a l'Aplec hauràn d'estar a la pista Poliesportiva, per fer-se una foto. I després ja començarà l'Aplec.

Bé s'espera la màxima participació.
Gràcies.

L'Organització

divendres, de juny 18, 2010

Desustancia: Comarques Tour [25 Juny]



Comença l´estiu i comencen els concerts de Desustancia.


Comencem la gira mundial amb Shakira, però nosaltres anirem adelantant-se a ella fent un concert a Benilloba el divendres 25/06/2010 a les 23:30.

Després de molt de temps la discoteca Ponderosa obri les seues portes i ho fa amb l´actuació Desustancia.

Bè, també farem algun més que encara està per determinar

dimecres, de juny 16, 2010

Aplec 2010: CIRCULAR INFORMATIVA


Amb motiu de la celebració del sisé APLEC DE DANSES DE MARIOLA, que es celebrarà el pròxim dissabte 10 de juliol de 2010, a partir de les 18.30 h de la vesprada, ací, al nostre poble de GAIANES.

Volem informar-vos, que es tracta d'un esdeveniment ,en el qual hi participen tots el pobles del voltant de la Mariola en representació de les respectives dansades, i que es realitzarà pels carrers del nostre poble.

Agrairíem, per tant, la vostra col•laboració i que participàreu a l'hora d'engalanar el poble, amb motiu de la Dansà, a la porta de cada casa: plantes, mantons de Manila al balcó o qualsevol altre símbol de danses i tradicions de Gaianes.

Gràcies per la vostra disposició.

dilluns, de juny 14, 2010

GAIANES PERILLA COM A POBLE?

Segons publiquen els diaris i les noticies d'avuí, volen fumigar els pobles petits al País Valenciana.

Pareix ser que els poblets són els culpables de que els nostres governants gasten massa...

Així dons ja tenim "el decretazo" valencià:

80 pobles en perill d'extinció, i un d'ells podria ser el nostre.

"Hay 80 pueblos valencianos que tienen los días contados. Van a ser suprimidos por la Generalitat en sólo tres años dentro de un ambicioso plan de reordenación territorial.


.....
En el centro de la diana de este proceso aparecen las poblaciones inferiores a 500 habitantes.

la Generalitat podrá iniciar "de oficio" el procedimiento de supresión -y su posterior fusión o incorporación- "cuando se acredite la desaparición de alguno de los elementos constitutivos del municipio.....

...Estas fusiones plenas afectarían a las comarcas con más pueblos pequeños: l'Alt Millars, l'Alt Palància, els Ports, el Comtat, el Racó d'Ademús, els Serrans y la Vall d'Albaida...."

tota la informació....
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/06/12/80-pueblos-peligro-extincion/713911.html

Aplec: REUNIÓ 11 DE JUNY

ACORDS DE LA REUNIÓ DE L’APLEC DE DANSES
DIVENDRES 11 DE JUNY 19.30H VESPRADA

Es va decidir fer una reunió urgent, perque es necessitava aclarir dubtes que hi havien, varem tractar alguns punts.

1.- Patrocinadors, que tenim la gent organitzadora i els col.laboradors. De moment, tenim Practicel, ens dona les servilletas i mantels, la Cooperativa, 'Oli, la Panaderia de Rosa Mari, també ha dit que parlarà amb el panader per vorer si ens fa una rebaixeta per als bocates. I Jesus Gilabert S.L. ens pagarà els gastos de les pintures i enmarcat dels detallets.

2.-El segon tema, varem acordar els balls a ballar en el Sarau, es ballarà la Jota de Beniganim, que tota la gent la sabem i la Mazurca, per a que els xiquets també ballen, perque la rondalla que ens tocara serà la de Muro.

3.- El dia de l’assaig dels balls serà, el 19 de juny en el centre cultural, a les 18.00h de la vesprada i quan s’acabe ens repartirem els carrers, i anirem a repartir les circulars informatives, per a que tota la gent del poble “sapiga” el que va a fer-se en l’Aplec.

4.- Els detallets es repartiran a cada poble, quan es criden els Caps de Dansa, (Alma i David).

5.-Al final si que es faran les camisetas i tot aquell que vullga camiseta encara que siga de record, o té que dir a Muriel.

*Si algú té alguna proposta que no dubte, en comentar-la.

dimecres, de juny 09, 2010

MEMÒRIA I CALDO... (by RadioBox)

Gallina vella fà bon caldo, això és la sentència que va deixar el nostre amic quan va acabar el mundial 2009, però pareix que ixe mateix caldo no li ha sentat tant bé en este començament de temporà.
Encara no es sabia l'abast de les lesions ja hi haven veus que dien que qui guanyara sense ell a la pista no tenia el mateix valor i que si altre aconseguix el titol a final de temporada, este estarà "devaluat".
Cal dir que per a guanyar campionats hi ha que aplegar "sencer" a final de temporada, i repassant les graelles de hui, i de sempre, han estat plenes de pilots "apedaçats", que al tard o al pronte s'han adjudicat algún títol.
Pensareu que ara vaig a defenestrarlo definitivament, a enterrarlo i posarl-li una corona de flors al damunt; pues no, vaig a fer un poc de memòria i rememorar situacions quasi calcades al que ha passat este ultim cap de setmana.

1992.
El doble campió Wayne Rainey no alça cap en la seua Yamaha i un desmelenat Mick Doohan domina el campionat amb mà de ferro fins Assen. En els entrenos del Gp rodant a un ritme que xulejava a tota la graella, cau de manera que quasi perd la cama dreta. Tornaria a pujar a la moto a Laguna Seca i no acabà la carrera: el tingueren que arreplegar de terra al "sacacorchos" perque no tenia prou força per a canviar la moto de direcció.



L'any 1993 el va passar en blanc, però a partir del 1994 fins al 98 uns quants varen patir la seua dictadura. Rainey guanyà el tercer mundial a base de remuntades i de partirse la cara amb Schwantz.



1993.
Amb Doohan fora de joc, Rainey defen el titol davant Schwantz. Les motos acaben més de una carrera amb pintura del contrari en els propis carenats i l'igualtat és màxima. En la carrera de Misano Rainey vol escaparse de Schwantz i acaba en la cuneta clavant el casc a terra en tan mala fortuna que des d'entonces està a una cadira de rodes. NINGÚ questinà el títol de Schwantz, però sí que es tingué molt present el que li succeí a Rainey. Així de dures poden ser les carreres.



1997. A Doohan li ha eixit un grà al cul i està al seu equip. Li diuen Alex Crivillé (subcampió al 96). Altra volta Assen, però ara li toca a Crivillé: la mà esquerra se li queda enganxada entre la moto i l'asfalt i quasi perd el dit polze. Conseqüencia: temporada quasi en blanc i quart títol per a Doohan. La pregunta és:¿Que havera passat si Crivi havera estat en condicions?

1999. Doohan cau als entrenos del Gp en Jerez. Ja no tornaría a pujar a una moto de competició. Crivillé pelea el titol en front a la Suzuki de Kenny Roberts, i altra volta NINGÚ questiona al campió.




2010. Mugello. Altre gra al cul en l'equip del campió. Lorenzo domina l'inici de temporada davant una arrancada fluixa del defensor del títol, tot hi ha que dir-ho, recuperant-se de una clavicula trencada. El ritme ja no el marca el campió i hi ha que apretar les dents i remuntar. El resultat ja el sabeu, de moment a l'hospital i a recuperarse. Del que s'emporte el titol a final de temporada, ja en parlarem, que falten moltes carreres....

dilluns, de juny 07, 2010

Funcionaris: A la Vaga?

Fa mesos que estem en crisis, fa mesos que el "paro" creix i no hi ha per on parar-lo.

Fa mesos que els nostres representants tant polítics govern i opocisió com sindicats només juguen al gat i al ratolí, amagant-se de les obligacions i evitant afrontar el problemes que tots tenim.

Fa unes setmanes, el nostre govern ens va sobtar de repent amb una gran retallada de sous i ajudes socials, que especialment afecten al funcionaris i als jubilats. Això va vindre ja que el president americà va agafar el telèfon vermell [ que era l'antic de S.O.S.] per a advertir al nostre amic Josep Lluis que sino feia res la cosa se'n anava a fer la ma. ( clar i ras).

És molt trist que tinguen que vindre de fora per a dir-nos lo bruta que tenim la casa.

En fi, que demà 8 de Juny, segons diuen hi ha convocada vaga de funcionaris i jo a estes altures del dia encara no meu crec. Ha fet falta que els retallaren els sou per a que els sindicats mogueren un dit per la gent treballadora.

Aquests sindicats, no han fet res davant de tots els escandols i abusos dels empresaris i govern, ERE's que van haver, no han fet res per els acomiadaments indiscriminats, no han fet res per un "Paro" que ha pujat a més de 4 milions i és el més gran d'Europa, no han fet res i ara demanen als funcionaris que es manifesten, que facen vaga per a anotar-se el tanto i sortir a la foto.

Penseu si realment fa falta fer una vaga per aquests [ els sindicats i oposició] que no han lluitat per ningú?

No cregueu que la vaga d'un funcionari s'ha de fer d'una manera més intel·ligent a la de la resta.
Han de ser concients que aquest país no pot parar, no es pot permetre el luxe de parar i perdre un sol dia, pero a la vegada la gent hem de repondre contundenment a tots els politics i sindicats amb un clar missatge, que no poden jugar més amb les nostres vides i el futur dels nostres fills.

Si fem cas al que diu la RAE de que és una vaga, "huelga":

huelga.

(De holgar).

1. f. Espacio de tiempo en que alguien está sin trabajar.

2. f. Interrupción colectiva de la actividad laboral por parte de los trabajadores con el fin de reivindicar ciertas condiciones o manifestar una protesta. Huelga ferroviaria. Huelga indefinida.

3. f. huelga revolucionaria.

4. f. Período de tiempo que media sin labrarse la tierra.

5. f. p. us. Recreación que ordinariamente se tiene en el campo o en un sitio ameno.

~ a la japonesa.

1. f. La que realizan los trabajadores aumentando el rendimiento de su trabajo para crear a la empresa un excedente de producción.

~ de brazos caídos.

1. f. La reivindicativa o de protesta que se practica en el puesto habitual de trabajo permaneciendo inactivo.

~ de celo.

1. f. La consistente en aplicar con meticulosidad las disposiciones reglamentarias y realizar con gran lentitud el trabajo para que descienda el rendimiento y se retrasen los servicios.

~ de hambre, o ~ del hambre.

1. f. Abstinencia voluntaria de alimentos, practicada durante un tiempo o, a veces, con carácter indefinido, para forzar los sentimientos de quien puede conceder lo que se pide.

~ general.

1. f. La que afecta simultáneamente a todas las actividades laborales de un lugar.

~ revolucionaria.

1. f. La que responde a propósitos de subversión política, más que a reivindicaciones de carácter económico o social.

Quina penseu de totes aquestes alternatives la vaga que tindrien que fer els nostres funcionaris?

No penseu que seria la de "Braços caiguts", contra qui volen protestar els funcionaris? Contra el govern o contra la societat - contribuent?

Els funcionaris d'aquest país i tota la resta ja es hora de que es manifesten no com diuen, sino com millor resultats s'obtinguen.

Que millor que anar a seu lloc de treball, i cobrar el dia? que millor que anar a l'escola i tindre als xiquets al pati? que millor que en el transport urbá siguen les portes obertes?...etc, etc.
Li farà més mal a Govern això? o que no vagen a treballar i el govern s'estalvie un dia de paga del treball, a més a més de les despesses.

Pensem-ho tots i voreu com una vaga de funcionaris l'hem de plantejar de manera diferent a una vaga en l'empressa privada.

Per tot això,

DEMÀ VAGA, SÍ, PERO TOT EL MON AL SEU LLOC DE TREBALL....


Gallina Vella: Cama trencà. [ By Wanxu]

Al Doctor, ja li s'ha acabat la ratxa. Aquest cap de setmana en el que tenia que ser la seva gran victória davant una aficció totalment vestida de groc, il dotore, la gallina vella va caure, es va trencar la cama i el més important, aquest any ja no sabem si farà o no bon caldo.

Pero es que quan un és vol pareixer a tot alló que admira, passa el que passa:




Una llàstima per al campionat, perque aquest any si que pareixia que l'amic Lorenzo li havia pillat el costat bó i portava una bona ratxeta. Ara segons diuen es cosa de dos, pero al tanto que aquests motoristes són com els toreros que en una setmana es recuperen d'una ferida que per a una persona normal li costaria mig any.
Il dotore, recuperat pronte, que sino, ja estic vegen als "Rosieros" dir que aquest any el mundial sense tú no val, o mil excuses així.

En fi, n'hem al gra que ja ens hem perdut a la palla.....

125: Segueix el campionat nacional de velocitat. Pareix que aquest any les motos sols les tenen els nacionals, l'alcoià, el català i algun que altre convidat. Ojo amb el Marqués que aquest any té molta ganeta.
Res a dir, una altre triplet nacional i ja en van 4 en el que portem de temporada, realment això no dona massa joc. On estan els italians? i els kamikasses japonesos? esperem que no siga tota la temporada així sino ens cridaràn la atenció.



250 [ perdó Moto2]: Iannone, guanya la carrera i un tapat Gadea queda segon. Molt bones carreres s'estan vegen aquest any a Moto2, donen molt d'espectacle. I a Italia que menys que un italià amb nom de iogur guanyara la carrera, l'amic del bages, aquest cap de setmana no ha estat a la altura, esperem que la próxima vaja millor. Ara que si tenim que tindre en conter el campionat per ara no hi ha cap problema.



MotoGP: Aquest any sí. Com dirien els aficcionats del futbol al acabar la temporada....O bé Lorenzo o bé Pedrosa aquest any no poden desaprofitar l'oportunitat. Rosi va caure en els lliures, pareix ser perque portava una roda més gelada que un "frigo dedo".
Una llastima per ell i per a tot el motociclisme...pero a la vegada una molt bona oportunitat, que els nostres campions no deuen desaprofitar. Aquest any les Ducati no van i si corren una miqueta cauen, així que la cosa està clara, les Honda ja estàn fines i les Yamaha ja fa anys.

Jordi i Daniel, Daniel i Jordi....aquest any si.

Sols destacar que el primer assalt alt títol el veí de Castellar es va fer amb ell, a la saca. D'una manera magistral, volta a volta i sense perdre un segon, amb una regularitat espectacular, com li agraden a ell les carreres, sense emoció, sortir primer i a correr....aleeeeeé, i el que vullga que correga darrere.



A Lorenzo li sobra, té encara 25 punts de ventaja en la classificació i ja vos diguem que aquest xic aquest any ja té cabet, així que voldrà traure-li molt de partit a aquesta ventaja....xiquets la cosa s'està possant prou clara pero no es tenim que descuidar....així que ara a disfrutar i que guanye el millor.

divendres, de juny 04, 2010

SANT JORDIET 2011 ÉS GAIANERO





Així ens de content ens ha avisat avuí el seu pare:

Hola a tots,

El meu fill ha eixit en el sorteix per SANT JORDIET 2011 d'Alcoi !!!!
Tindrem que celebrar-ho.


JORDI PÉREZ MARTINEZ de la filà CHANO, ahir 3 de Juny va ser escollit Sant Jordiet 2011 en la segona assamblea ordinaria.



El pare és felicitat despres de saber la noticia.

"El pare del Sant Jordient 2011 ha vestit i seguirà vestint la camiseta del Gaianes United". Ara té que estudiar-se les obligacions com a pare:




El Sannedrin vol felicitar tant al futur Sant Jordiet com a la Familia, especialment al Pare.

L'Enhorabona!!!!


P.D. Per a mes informació, llegiu aquesta noticia a la web, aquí