Última Hora

- -

dimarts, de març 31, 2009

Hotmail en la nostra Llengua

Després d'anys de peticions a Hotmail, per fi, aquest servei de missatgeria electrònica s'ofereix en la nostra llengua (català/valencià).

Què heu de fer per canviar la configuració de l'idioma? Molt fàcil: Si mireu la pantalla, dalt a la dreta, veureu una casella on posa "opcions" (si ara teniu el correu configurat en espanyol "opciones"), doncs bé, punxeu ací, i aleshores us apareix un llistat de coses, el primer dels quals és l'idioma. A cadascú li apareixerà com a seleccionat el que tinga triat. Punxeu damunt d'aquest idioma i us portarà a un altre llistat on estan tots els que s'ofereixen. Atenció!! No estan ordenats alfabèticament. El català el trobareu al final del llistat.

dimecres, de març 25, 2009

Amb Bici per la Via Verda


Aquest cap de setmana s'en anem amb bici per la via Verda.

Aquí teniu tota la informació necessaria, així com el full d'autorització per als menors.


[clicka sobre les imatges e imprimix-te el triptic]

dimecres, de març 18, 2009

Sant Josep el Bunyoler

Com cada any per Sant Josep toca menjar bunyols, ja siguen d'aire o de carabassa, estan bonissims.

Aqui teniu una petita mostra....


En temps antic per la zona es cantava aquesta cançoneta:

Sant Josep el bunyoler,
fa la festa en Alcosser
Els bunyols de l'Horta Nova
per als xiquets que van a escola.



dimarts, de març 17, 2009

La Gira'09 passa per Gaianes

El Festival Itinerant de Música en Valencià preveu en la quarta edició 30 concerts de 40 grups diferents. La Gira viatja enguany a Mallorca i inaugura un circuit de música als centres educatius. Es preveu arribar als 20.000 assistents.

Un any més, Escola Valenciana presenta La Gira-Festival Itinerant de Música en Valencià. Coincidint amb les Trobades d'Escoles en Valencià, La Gira durà el ritme de la música en valencià arreu del nostre territori. En total, 30 concerts on hi participen 40 grups diferents.

La Gira 09 s'inaugura aquest any amb el concert de falles del proper dimarts 17 de març a Burjassot, que s'organitza amb la col·laboració de la Universitat de València i l'Ajuntament de Burjassot. Actuen els grups La Gossa Sorda, Orxata Sound System i Aspencat, aquest darrer triat a partir del primer concurs 2.0 La Gira, on via Facebook han participat 1500 persones.

Més concerts, més grups

Els itineraris 2009 són: Burjassot, La Pobla de Farnals, Castelló, Llutxent, Barcelona, Calp, Alcàsser, València, Polop de La Marina, L'Alcora, Cocentaina, Daimús, Teulada, Sa Pobla, Picassent, Gaianes, Alacant, Les Borges Blanques i Benlloch.

El grups presents a la Gira 2009 són: Al Tall, Malagäna SKA, Aspencat, Sva-Ters, Rapsodes, The Skafeinats, Pellikana, Kave Kanem, 121 dB, Orxata Sound System, Skalissai, Desgavell, Skapolits, Enderrocks, Mugroman, Pau Alabajos, INsemiNACIÓ, Gatxull, Ambaparà, Oprimits, Arthur Caravan, Eina, Assekes, At Versaris, Aluminosis, Jezie, El Nota, Escac al Rei i Batà.(a falta de confirmar els grups de la cloenda)

Aqui teniu tota la informació i el cartell de la Gira....


diumenge, de març 08, 2009

Marxa Reinvidicativa: Salvem la Valleta

Aquí vos mostrem un video que podeu trobar al Youtube, que ens han fet arribar amb un comentari els amics de la plataforma: Salvem Valleta.


No es una llastima que ens ho traguen tot!!!!


dijous, de març 05, 2009

IB3 - C9 - TV3 a Catalunya


Des d'ahir 3 de Març de 2009 ja es pot vore IB3 pel Multiplex digital a Catalunya.

IB3 és la Televisió Autonòmica de les Illes Balears. Així dons a Catalunya ja es poden vore totes les televisions que emiteixen en llengua Catalana.

El Canal 9 desde l'agost del 2008 - La IB3 desde Març de 2009 - TV3


ARA JA ES POT VORE TOT!!!!

Hi ha intenció de que es pugen vore també les televisions de les altres Autonomies. Es possible?


dimecres, de març 04, 2009

Nous Radars a l'Olleria i Ontinyent


RADAR AL TUNEL DE L'OLLERIA
Aquest mateix matí han muntat un radar fixe a l'altura del túnel de l'Olleria. Concretament uns 150 metres després de passar el túnel en direcció cap a Xàtiva - València, és a dir, quan comença la baixada. Encara no està senyalitzat, per tant, imagine que encara no està operatiu ( això espere ), però respecteu-lo per si de cas.

Recordeu; 150 metres després de passar el túnel de l'Olleria en direcció cap a Xàtiva - València, al començament de la baixada.

En Ontinyent direcció Bocairent, després de l'edifici d'Hiberdrola, just abans d'entrar al barranc, estan col·locant un radar.




dimarts, de març 03, 2009

Ja no cal portar el Paperet

Ja no caldrà portar el paperet del Segur...la DGT ja s'ha modernitzat i no gasta paper.

Per tindre la informació oficial:

http://www.dgt.es/was6/portal/contenidos/documentos/prensa_campanas/notas_prensa/notaprensa102.pdf

SBK - RadioBox a Isla Felipe

La temporada motociclista torna altra volta a rodar i esta setmana ka començat el mundial de superbikes a Isla Felipe.

Enguany en esta competició tenim a 3 espanyols, que son Carles Checa, en una Honda pata negra, Runben Xaus en una BMW de fabrica i David Salom, en una Kawa.

De fet, l’unic que té possibilitats sobre el paper es Checa, perque Xaus esta fent debutar la BMW i Salom porta una moto que hui per hui no és competitiva. En el debut no han tingut massa sort, Checa està fotut de una clavicula i ha acabat més emmllà del 12 en les dos carreres i Xaus prou ha fet que ha acabat a partir del 10.

Com a novetat, i per pasar de les pèssimes retransmissions de tele5 on hi ha més publicitat que carrera, a la página oficial www.worldsbk.com es poden vore les carreres si tens una línea adsl. El pero es que és la retransmissió del eurosport en anglés.

Enguany cal tindre en conter un debutant, Ben Spies, al campionat americà ho ha guanyat tot, i ací eixia en la pole. En la primera carrera se n’ha eixit al primer revolt, pero ha guanyat la segona en autoritat.



I no us conte més per a que les vegeu, perque han segut ben entretingudes.

dilluns, de març 02, 2009

Desustancia....els videos

Ja podeu seguir els videos del concert de Desustancia.

Per a la gent que no hi va anar els podeu trobar en aquests enllaços:

http://www.youtube.com/watch?v=oQ7JlT6FTio
http://www.youtube.com/watch?v=f7doB5F6QMk
http://www.youtube.com/watch?v=FJL_vgM_FWQ
http://www.youtube.com/watch?v=EbFaiZZivio