Última Hora

- -

dilluns, de març 31, 2008

Setmana Santa - La Crònica

Encara que en Nadal no hi vam fer crònica, no podem deixar l'oportunitat i caure de nou amb la vagancia de no contar el que passa a la nostra comarca en dates tant assenyalades això que significa la Setmana Santa, i més concretament en la serie d'events i tradicions que es fan.

Anem a resumir en poques paraules i molts fets el que la setmana santa, en concret aquesta del 2008 ha suposat per alguns membres del Sannedrin.

En primer lloc escomençem pel Diumenge de Rams:
Qui no ha tingut mai una palma?, De bon matí tots els xiquets i mes majorets es muden [ Qui no estrena en Rams, no te mans] i s'arremontonen al costat de la creu esperant que el retor vinga a beneir les palmes o els rams de llorer o olivera que són productes més autòctons de les notres terres. I aquest any amb el tema de la decimalà hi havia remulla per a tots els qui en volien.

Al mateix temps i no massa lluny de la nostra comarca a València s'estaven celebran les tradicionals falles i hi va haver molta gent que aprofitant que " el Turia pasa por Valencia" hi van anar a pegar una volteta, o més de una.

I el Dimecres 19, Sant Josep. Dia de esmorçar bunyols i vore cremar les falles. I encara que estavem en setmana santa, sempre s'obri un parentesis i aquest any altra vegada teniem "bula" papal.
Aqui teniu l'escomençament de l'enseça de la cremà de la Falla de l'Ajuntament. Que després d'esperar un hora respecte l'horari oficial, la gent caia com a mosques i els de creu roja amb el pitet feien prou per passar per la gentada. Però amb tot hi va valdre la pena...







S'endinssem en la setmana i ja estem a Dijous Sant, dia d'anar a missa encara que el sermó siga molt llarg i el ciri curt. Però a eixes hores ja hi havia gent que estava per altres terres.

Divendres Sant de bon matí cap a l'ermita. A esmorçar? No, ara no estem en festes i no donen coca, sino a fer penitència, a rememorar el "Via Crucis" o Calvari. Aquest any amb la novetat de la restauració de les "casetes del calvari" que alguna o altra polèmica ha portat. Però al cap i a la fi, el Calvari ha quedat com nou.

I per la nit, cap al Sant Enterro, processó. Aquí i de nou aquest any al poble faltaven portadors. Ja no hi ha escuses, menys un sant, tots es van quedar a la capilla. La falta de portadors cada any es més palpable. Així dons per a vore altres cares es vam tindre que desplaçar a altres llocs de la comarca. Aquí teniu el document gràfic,


I ja hem arribat a Dissabte Sant, aquí ja es tot alegria, l'aranyeta, la llum del ciri pasqual, etc. Aquesta llum és la que ens va fer falta quan les tres caneletes que teniem es van apagar, i es que se'n vam anar de paella per a celebrar que la pasqua estava prop.

Diumenge de Pasqua quan encara no hi ha llum del sol, ja sents el tambors pel poble, d'un carrer a l'altre. I estos que voldran?



De bon matí fent soroll, s'anuncia la resurecció per tot el poble.
I a les 6 ben tocades en el campanar, quan la gent ix del bar i el fred ho va permetre s'escomençà El Cant de l'Aurora per tots els carrers. Aquest any algún que altre es va asomar per la finestra pero no es va atrevir a baixar. L'oratge no acompanyava.




I a mig dia després de que el músics hagen anat a tocar a Alcoi la Glòria, cançats per la matinada que s'han pegat, de nou els toca un altra passaeta per a celebrar L'Encontre del Jesuset amb la Mare de Deu.

I per la vesprà, lo més esperat de tota la setmana. LA MONA, hi ha qui la celebra al bar, hi ha qui va a l'Ermita, i qui li surt l'ou per acabar de bollir, hi ha qui se la menja amb "torró de viena" o xocolate, hi ha qui li posen un platan, i hi ha qui la menja amb sobrasà.... però eixa vesprà...
tots ens menjem la mona.

dijous, de març 13, 2008

RadioBox a Quatar

Per fi ha començat la temporada. Des de Xest que hem estat en off i fins el dissabte a l'hora dels oficials no sabiem res de ningú. Aixina es pillen les coses en més ganes.
La temporada comença en un horari atipic però bò de vore i les conclusions que traguerem el dissabte després dels oficials i una volta acostumats a les noves cares, els nous colors dels veterans i els números de esta temporada foren els seguents:

DISSABTE
125:¿On estàn els nostres?
Tres quarts d'hora de sesió i preguntant-me ¿que ha segut de la armada?¿Enguany qui la arma? Per a quedar com a primer espanyol el xauet molt mal tenen que estar les coses.....
250. Pareix que els nostres estàn per ací
Les coses van normalitzant-se. Els veterans de l'any passat posen el ritme, però el de la Vall posa ferms a tots. Per a algo ha estat dos anys pegant més voltes que un ventilador pulint la RSW i parint la RSA. La cosa promet.
MotoGP. Definitivament el puto amo està ací.
Max Biaggi evolution. Ja ho diem l'any passat. El tio este es calcat al Biaggi dels 4 mundials de 250. I li ha calcat la mateixa jugada: pole a la primera.
La muñeca vestidita de Asul ho té dificil enguany. Van acabantlise les excuses. Les 3 yamahes a primera fila, pero no la seua. Esta volta té excusa, el qualifier de bridgestone en fred no va, sino mireu al Canguro.

DIUMENGE
Després de anar a votar, uns al capoll, altres al colom, o al atabó, o a ningú tocava sesión de tarde:

125: L'aparició
Quan s'apagà el semafor i passa la primera volta la cara que tenia la carrera era de poc nivell i de les de fer la becadeta. Però no, es veu que quan menejes la botella la llimonà pren força i va apareixer de les profunditats per donar guerra. En una remuntada de les que ens tenia acostumats la temporada passada aplegà al grup capdavanter i li sobrà força a dos voltes del final per apuntillar la carrera. Comencem bé la temporada.



250: DOS TACES DE CALDO
Això es el que diuen. El que el que ara ostenta el titol de monot, i enguany continuara a pesar del que diu (Barberà per al qui no estiga posat), de que ara es un tio constant i es rapid tota la carrera res de res. El tio continua set rapid a una volta però pedre una ventaja de 3 segons es imperdonable.
Lo de Bautista, i teoric 1 de Aprilia es de jutjat de guardia: tostada de rueda.
El tapat d'enguany es Debon. Ell ha parit la RSA i sap de quin peu coixeja. I va fer un error de junior al deixarse mitja bota a l'eixida de una curva i pedre opcions per a guanyar.


MotoGP: ES LA GERRE!!!

Un membre del sanedrin va dir una vegada que "sacabat la gerre", pues ací soles ha començat.
El puto amo donarà guerra a base de bé, i que s'aprepare el "company" que té, perque al final no li van donar la medalla de madera, sino la de plastic carpit.
Pedrosa va eixir del no res en el que pareix que serà un altra temporada erràtica de Honda i acabà tercer, però Loren apretà al cangur, que corre en altra divisió, i quan va vore que no podia ser va guardar molt bé la roba.
Una vesprada entretinguda on vam puar 5 de 9. De moment no criticarem més i esperarem a la pròxima.
End of transmission

divendres, de març 07, 2008

Escomença l'Espectacle De Nit!! [ By Wanxu]

Bon Dia, Bon Hora i Bona Temporada,

Això esperem i desitgem un any més la temporada de Motos escomença. I aquest any amb moltes sorpreses.

La primera que al GP de Losail [ Qatar] es farà per primera vegada un GP per la NIT....

A vorem si per a alguns pilots es compleix la dita " por las noches todos los gatos son pardos".

També comprovarem si les llimaes al pistó s'han fet correctament...

Pero tot això ja ho contarem pas a pas, l'equip de Radios està preparat per portar al Sannedrin tota la actualitat i fer un segiment molt especial al nano Terol, que la setmana passada va fer una volta espectacular.

RadioBox ja està a peu de Pista, Wan-xu informant i a vorem si Radio ERRE dona sempre el seu punt de vista critic i polèmic.

Així tot el mon PREPARAT..... que aquí venen els protagonistes:
125 c.c.

250 c.c.
Moto G.P.